Peto kolo Prve lige Srbije „Indiansi“ konačno igraju kod kuće, u svom gradu – i to na Gradskom stadionu, u nedelju 17. maja od 16.00 časova! Treću uzastopnu pobedu i otvoreniji put ka plej-ofu naš tim će pokušati da ostvari preko čačanske ekipe „Angel Warriors“.

Ne tako obećavajući početak lige nadomestile su dve velike i značajne pobede, najpre protiv favorizovanih „Panthersa“ iz Pančeva, a potom i protiv tradicionalnih rivala, sremskomitrovačke ekipe „Sirmium Legionaries“. U usponu forme i sa ogromnom dozom samopouzdanja i entuzijazma „Indiansi“ iščekuju novi duel, ovog puta pred svojim navijačima i na poznatom terenu, što je dodatni motiv za sve da pokažu kvalitet i svoj trenutni domet.

Da su poslednje dve utakmice „Indiansa“ bile ‘velike’ i značajne, mišljenja je i gravni trener Džejms Fajed jer, kako je ocenio, i Pančevo i Sremska Mitrovica imaju dobar tim. Međutim, strogi trener „Indiansa“ smatra da njegov tim, uprkos brojnim kvalitetima, i dalje ima prostora za napredak.

„Moramo da radimo još više na poboljšanju naše igre jer nas ubrzo posle utakmice sa Čačanima očekuju dva duela protiv ekipa koje trenutno igraju najbolji fudbal u Srbiji. Čačanska ekipa ima dobre igrače s loptom i na našim treninzima činimo sve da dobijemo i tu utakmicu“, kazao je Džejms Fajed.

Mladi lajnbeker „Indiansa“ Igor Kesić iz svog ugla smatra da su se igra celog tima, način i odnos prema klubu, takmičenju i mečevima iz korena promenili u odnosu na prošli sezonu.

„Mislim da je sve mnogo bolje, da nikad bolji fudbal nismo igrali i da je učinjen veliki napredak“, rekao je Igor Kesić, a o predstojećem meču i protivniku dodao je:

„Ekipu ‘Angel Warriors’ već neko vreme karakteriše igra ‘srcem’. Iako, koliko sam čuo, imaju problema sa igračkim kadrom, očekuje nas teška utakmica sa njima. Dve poslednje pobede su nas veoma ‘podigle’, napredak je evidentan i to nam daje nadu da bismo mogli da računamo i na plej-of“, procenio je mladi lajnbeker.

Indians vs Legionari
Indians vs Legionari

O tome da „Indiansi“ i te kako ove sezone mogu da pariraju i onim najboljima, govori i statistička lista Sportklub Prve lige Srbije, na kojoj se trenutno po učinku u samom vrhu nalaze četvorica „Indiansa“. Posle četiri odigrana kola naš kvoterbek Tajrel Vest našao se na 2. mestu sa 531 „bačenom jardi“. Spoljni hvatač Stefan Borković takođe je na 2. mestu sa 319 „uhvaćenih jardi“, a odmah za njim je Goran Zec (255 jardi). Defanzivni linijaš Džordan Kiket iz Australije zauzima 3. mesto sa 15 ostvarenih obaranja.

„Naš novi kvoterbek je pre svega dobar predvodnik, vođa ekipe. Zna se da je ta pozicija u timu vrlo važna i zahteva, pored ostalog, i sposobnost vođenja ekipe, jer kvoterbeka svi prate. Ako je on u usponu, svi su u usponu, i obrnuto. Ono što je Tajrel Vest uspeo da uradi u našem timu jeste ‘balans’ između odbrane i napada, što nam omogućava da igramo onako kako volimo da igramo“, pojasnio je glavni trener Džejms Fajed.

Samopouzdani, ali ipak rezervisani i s poštovanjem prema narednom protivniku, „Indiansi“ očekuju naredni duel, očekujući svoje navijače i sve ljubitelje američkog fudbala i atraktivnih poteza na Gradskom stadionu u Inđiji.

„Ja se nadam da će naši navijači i svi oni koji vole američki fudbal u velikom broju doći na glavni stadion u Inđiji u nedelju da nas podrže u ostvarenju našeg cilja, a to je još jedna pobeda i put do četiri najbolje ekipe lige“, poručio je Igor Kesić.

Podsetimo još jednom – 5. kolo Prve lige Srbije, Gradski stadion u Inđiji, u nedelju 17. maja od 16.00 sati. Ulaz je besplatan!