Drugi meč po redosledu odigravanja, a prvi ovog vikenda, u okviru 4. kola „Sport klub” Prve lige Srbije, odigraće se u Sremskoj Mitrovici između dva velika sportska rivala – „Sirmijum Legionara” i inđijskih „Indiansa”.

’Sremski derbi’ mogao bi da jasnije odredi put obe ekipe u daljem toku takmičenju. Nakon izuzetno teškog gostovanja u Kragujevcu, ekipu iz Sremske Mitrovice očekuje serija veoma važnih mečeva, a prvi od njih jeste protiv komšijskih „Indiansa”, koji su u prošlom kolu protiv „Panthersa” ubeležili prvu ligašku pobedu ove sezone te nema sumnje da im je samopouzdanje na uzlaznoj putanji. Mitrovčani su pak dokazali da se uspešno i gotovo ravnopravno nose s ekipama za koje je izvesno bilo da će se naći u plej-ofu.

Oko tog mišljenja usaglasili su i Šon Viliks i Paris Li, dva veoma kvalitetna importa „Legionara”, osvrnuvši se na prošli meč u Kragujevcu.

– Odigrali smo zaista odličan meč, međutim brojčano jači „Wild Boarsi” su u drugom poluvremenu slomili naš otpor, donekle zahvaljujući i povredama koje su nas zadesile. Međutim, treba da nastavimo da unapređujemo našu igru. Igra u prvom poluvremenu u Kragujevcu daje nam motiv da radimo više, da nastavimo da pružamo takav kvalitet u kontinuitetu – rekli su kvoterbek Viliks i raninbek Li.

Kada je reč o narednom protivniku, ocenili su da će „Indiansi” izvesno ući meč s više samopouzdanja zbog prve ostvarene pobede.

– Ipak, mi smo se dobro pripremili, imamo određene prednosti u odnosu na naše protivnike, i to ćemo pokušati da iskoristimo, kao i da eliminišemo greške iz prethodnih duela i nepotrebne kazne. Sve dok igramo našu igru i držimo se plana iz svlačionice, krajnji ishod će biti pozitivan po nas – zaključili su mitrovački importi, izrazivši radost zbog ’povratka’ na domaći teren i pred domaću publiku, očekujući veliku podršku svojih navijača.

Ivan Krković, lajnbeker „Indiansa”, ocenio je da je sastav „Legionara” verovatno i najjači do sada, ali da izvesno imaju i slabe tačke.

– Napravili su odličan izbor importa. U svojim redovima imaju jako preciznog kvoterbeka, trkača koji odlično čita svoje ’gepove’, ’veliku’ ofanzivnu liniju i malo sitnije, ali jako brze risivere, dok im je odbrana slaba strana. Naša prednost u odnosu na njih mogla bi da bude brojnija ekipa, kao i to što dosta Mitrovčana igra i u napadu i odbranu – rekao je Krković, navodeći da se njegov tim ozbiljno i naporno sprema za ovaj duel.

– Zbog nekih grešaka od ranije ne želimo nikoga ni najmanje da potcenimo. Napravili smo dosta promena, i kao što u fudbalu uvek biva kada se jave problemi, vratili smo se osnovama i pojednostavili našu igru. Očekujem neizvestan i zanimljiv meč na koji će vremenske prilike znatno uticati – zaključio je lajnbeker inđijske ekipe.

’Sremski derbi’ odigraće se u subotu 7. maja s početkom u 14.00 časova, na stadionu 25. maj u Sremskoj Mitrovici. Takođe, utakmica će imati i humanitarni karakter, budući da će se na tribinama sakupljati pomoć za malog Đorđa Vučenovića te ovom prilikom domaćini pozivaju svoje sugrađane da se odazovu u što većem broju i podrže akciju.