Indiansu su treći put poraženi ove sezone, ovog puta protiv jedne od trenutno najstabilnijih ekipa – Blue Dragons iz Beograda – koji zajedno sa aktuelnim šampionima, Wild Boarsima iz Kragujevca, drže čelo tabele SPORT KLUB Prve lige Srbije.

Prvo poluvreme obeležila je vrlo raznovrsna i dinamična igra „sa obe strane lopte”, i to kod obe ekipe. I napad i odbrana Indiansa i Zmajeva bili su vrlo dobri, a oba tima ujednačena. Iako su Zmajevi na odmor otišli s jednim tačdaunom razlike prednosti, Indiansi su dva minuta pre kraja imali izglednu priliku da izjednače, međutim, ponestalo im je vremena pa je rezultat pokazivao 7 : 14.

Drugo poluvreme je počelo loše po Indianse presečnim pasom u prvoj akciji, što je dodatno ulilo nervozu u domaću ekipu, a Zmajevima dalo dodatnu energiju da nastave u istom ritmu kao u prvom poluvremenu. Dobru igru materijalizovali su još jednim tačdaunom Zlatića za Nikolića, što je bila njihova druga uspešna akcija na meču. Razlika dva poseda lopte ulila je dodatni mir u ekipi Zmajeva, a Indiansi su sve više grešili i faulovima dodatno sebi otežavali situaciju. U tim momentima pogoršalo se vreme, pa kiša obema ekipama nije bila saveznik.

Uprkos lošem vremenu Zmajevi su uspeli da dođu do novih poena, fild-golom Uroša Jovića u poslednjoj četvrtini, što će se ispostaviti i kao krajnji rezultat utakmice. Ipak, Indiansi su i dalje tražili svoju šansu, pred kraj meča imali novu priliku za tačdaun, ali su svoje loše izdanje još jednom dokazali novom intersepcijom kvoterbeka Indiansa u end-zoni protivnika, čime je stavljena tačka na današnji meč.

Peto kolo igra se već kroz sedam dana, kada Indianse očekuje novi izazov i duel u Sremskoj Mitrovici protiv starih rivala.

Mesto: SC Leje, Inđija
Datum i vreme: 7. maj, 17.00 h
Sudije: S. Kobilarov (R), M. Dumeljić (U), M. Kosi (HL), D. Mihajlov (LJ), B. Mojsijević (FJ), J. Žuža (SJ), A. Ereš (BJ)

1/4 – 7 : 7
0 : 7 – pas 75 yd, Zlatić za Milana Nikolića; PAT Uroš Jović
7 : 7 – trčanje 5 yd, Đurić; PAT Darko Klasan
2/4 – 0 : 7
7 : 14 – pas 45 yd, Zlatić za Čkonjevića; PAT Uroš Jović
3/4 – 0 : 6
7 : 20 – pas 9 yd, Zlatić za Nikolića; PAT neuspešan
4/4 – 0 : 3
7 : 23 – fild-gol 26 yd, Jović