„Indiansi“ su u 4. kolu Prve lige Srbije trijumfovali na teškom gostovanju u Sremskoj Mitrovici, gde su zasluženo pobedili ekipu „Legije“ sa 26 : 16 i tako ostvarili drugu pobedu u novoj sezoni elitnog takmičenja i time obezbedil učestvovanje u najvišem rangu takmičenja i sledeće godine.

Ekipa Legionara je ovom utakmicom ubeležila četvrti poraz na tabeli i otpisala sve šanse za ulazak u plej-of i ostaje im da u naredna tri kola pokušaju da obezbede opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Utakmicu protiv komšija iz Sremske Mitrovice obeležila je sigurna igra odbrane „Indiansa“ i odlična igra napada predvođena kvoterbekom Tajrelom Vestom, koji je uspeo da baci četiri tačdauna i tokom celog meča pravi probleme pasovima odbrani Legionara.

„Bio sam veoma posvećen pripremama za ovu utakmicu znajući da apsolutno moramo da pobedimo. Definitivno ne bih uspeo da odigram ovako dobro bez moje odlične ofanzivne linije, hvatača kao i trkača. Maksimalno smo ispoštovali plan igre koji je nam je trener pripremio za ovu utakmicu i moram reći da je odbrana odigrala sjajno i dala nam puno mogućnosti da naš napad krene sa dobrih pozicija i postigne poene“, izjavio je posle utakmice kvoterbek „Indiansa“ Tajrel Vest.

Pored odlične igre kvoterbeka i odličnih trčanja tokom celog meča trkača Ivana Prskala, Petra Đurića i Nemanje Kneževića, u napadu su se istakli Stefan Borković i Goran Zec, obojica sa po dva hvatanja za tačdaun.

zec
Goran Zec

„Išli smo u Sremsku Mitrovicu po pobedu i po šansu za plej-of. Znao sam da se ‘Legija’ neće predati ni jednog trenutka i tako je i bilo kroz ceo tok utakmice. Napad je igrao odlično pogotovo ‘kroz vazduh’ i pored malog pada koncentracije u toku utakmice, uspeli smo da se vratimo i rešimo pitanje pobednika u našu korist“, izjavio je Goran Zec.

coachjj
Džejms Fajed

Glavni trener „Indiansa“ Džejms Fajed nije krio zadovoljstvo ostvarenom pobedom, ali smatra da postoji još prostora za napredak.

„Važna pobeda za našu ekipu, ali još puno posla je pred nama. Osećam kako imamo talenat za plej-of i kako ekipa konačno usvaja sve ono što smo radili u predsezoni. Kvoterbek Vest nam je svakako dao novu dimenziju u napadu i sada pravimo probleme odbranama i trčanjem i pasovima. Ono na čemu moramo raditi jeste da smanjimo kazne u odbrani i greške koje se dešavaju usled pada koncentracije. Očekuje nas domaćinstvo protiv Čačka, odlične i jake ekipe koju trenutno muči broj igrača, ali pripremaćemo se kao i za svaku drugu utakmicu. Smatram da su svi igrači igrali dobro ali da još uvek nismo dali svoj maksimum.“

Sirmium Legionaries – Inđija Indians 16:26 (0:7, 16:12, 0:0, 0:7)

00 : 07 – Taj Vest pas 40 jardi za Stefana Borkovića, Darko Klasan PAT
00 : 13 – Vest pas 30 jardi za Gorana Zeca, Klasan izblokiran PAT
02 : 13 – Darko Šimleša sejfti
08 : 13 – Dejan Jašćur trčanje 5 jardi, neuspešan PAT
08 : 19 – Vest pas 3 jarda za Gorana Zeca, neuspešno pretvaranje za dva
16 : 19 – Pet Rajli pas 40 jardi za Jašćuru, Rajli pretvaranje za dva
16 : 26 – Vest pas 30 jardi za Stefana Borkovića, PAT uspešan, Klasan.

Utakmicu 4. kola „Indiansi“ igraju u Inđiji 16 / 17. maja, gde nam u goste dolazi ekipa Čačak „Angel Warriorsa“. Tačan datum, mesto i vreme odigravanja meča biće naknadno saopšteni.