Meridian Indiansi pobedili su Pantere u Pančevu tesnim rezultatom 13 : 12, zabeleživši svoju prvu pobedu u novoj prvoligaškoj sezoni.

Važnu pobedu nakon dva početna poraza Indinsima su donela braća Borković, Stefan i Aleksandar, koji su poentirali nakon što ih je kvoterbek Bler Blek dva puta uspešno „povezao” sa end-zonom Pantera, i to u odsudnim momentima.

Naime, defanzivni bek Pančevaca Majkl Kembel, koji se konačno pridružio saigračima, doveo je u vođstvo svoj tim u drugoj četvrtini, ali je sekund do poluvremena Bler Blek uputio loptu mladom Aleksandru Borkoviću koji je izjednačio rezultat, a šut za 1 poen Darka Klasana preokrenuo je rezultat u korist gostiju.

Nakon odmora, treća četvrtina protekla je mirno, ali je u poslednjoj etapi Kameron Mejfild ponovo Pančevce stavio u poziciju da kontrolišu rezultat. Ipak, pred sam kraj utakmice, kvoterbek Indiansa je uputio pas starijem Borkoviću koji je tako preokrenuo rezultat meča.

I ovaj duel, poput prošlogodišnjeg u Inđiji, odigrao se pod vrlo lošim vremenskim uslovima, posebno u prvom poluvremenu, što je uticalo na kvalitet igre, pa je viđeno dosta grešaka, famblova, ali s druge strane, odbrane su pokazale dosta dobrih poteza.

Pančevo će u 4. kolu kroz sedam dana tražiti način da prvi put oseti „slast pobede” u novoj sezoni, što im nimalo neće biti lako, budući da idu „na noge” Divljim veprovima u Kragujevac.

Inđijci će, pak, u svom gradu ugostiti Blue Dragonse.

Mesto: Pančevo, SC Mladost
Datum i vreme: 23. april, 16.00 h
Sudije: P. Pavlović (R), K. Milojković (U), M. Perić (HL), V. Gredeljević (LJ), V. Popović (BJ)

1/4 – 0 : 0
2/4 – 6 : 7
6 : 0 – trčanje 8 yd, Majkl Kembel; PAT neuspešan
6 : 7 – pas 25 yd, Bler Blek za Aleksandra Borkovića; PAT Darko Klasan
3/4 – 0 : 0
4/4 – 6 : 6
12 : 7 – trčanje 10 yd, Kameron Mejfild; TPC neuspešan
12 : 13 – pas 25 yd, Bler Blek za Stefana Borkovića; TPC neuspešan