Aktuelni prvaci Srbije, Wild Boarsi iz Kragujevca, pobedili su Meridian Indianse u Inđiji 30 : 21 posle velike borbe.

Iako su imali vođstvo tokom čitavog meča, Divlji veprovi su „prelomili“ utakmicu tek u poslednjem drajvu, pasom kvoterbeka Daltona Olivera. Gosti su iskoristili free play situaciju na 30-ak jardi od end-zone posle greške u odbrani Indiansa, koji su se, može se slobodno reći, našli zatečeni, pa je Strahinja Stepović imao lak posao, postavivši konačan rezultat.

Do tog trenutka bilo je tek 21 : 23, a nadu u preokret i senzaciju dali su kvoterbek Bler Blek i talentovani Aleksandar Borković.

Uigrani tandem Oliver—Stepović funkcionisao je od starta, otvorivši meč tačdaunom u drugoj četvrtini. Blek i Zec su potom uzvratili, a prednost jednog poseda lopte na poluvremenu postavio je sjajni trkač Veprova Džošua Kazeda. Naime, prethodni drajv Indiansa prošao je neuspešno, jer su na četvrtom pokušaju hrabro ali i pomalo nerezonski, na 30-ak jardi od svoje end-zone, pokušali da trik akcijom dobiju nova četiri pokušaja. Ipak, to im nije uspelo, Veprovi su krenuli u napad teško savladavajući otpor odbrane Indianse, koju je konačno „probio“ pomenuti Kazeda.

Ni posle odmora Indiansi nisu popuštali. Usledilo je novo izjednačenje, kada je Bler još jednom asistirao Goranu Zecu. Odbrana Indiansa pružala je žestok otpor gostujućoj ekipi, ali su Dalton i Stepović ponovo „smirili” Inđijce dugim pasom od 65 jardi.

Uvodni minuti poslednje deonice pripali su Kragujevčanima koji su opet imali muke pred end-zonom Indiansa, pa je četvrti daun na 15 jardi bila idealna prilika za šut iz polja koji je uspešno realizovao Petar Goić.

Kretanje rezultata:

0 : 7 — pas 25 yd, Dalton Oliver za Strahinju Stepovića; PAT Petar Goić
7 : 7 — pas 32 yd, Bler Blek za Gorana Zeca; PAT Darko Klasan
7 : 14 — trčanje 4 yd, Džošua Kazeda; PAT Goić
14 : 14 — pas 10 yd, Blek za Zeca; PAT Klasan
14 : 20 — pas 65 yd, Dalton za Stepovića; PAT neuspešan
14 : 23 — fild-gol 25 yd, Goić
21 : 23 — pas 27 yd, Blek za Aleksandra Borkovića; PAT Klasan
21 : 30 — pas 32 yd, Dalton za Stepovića; PAT Goić

Posetioci na popularnom „Bronx fieldu“ u Inđiji imali su priliku da zaista uživaju u neočekivano sjajnom fudbalskom meču, dostojnog najvišeg ranga. Pred Indiansima je sada novi težak zadatak protiv SBB Vukova u Beogradu, dok će Veprovi biti domaćini Blue Dragonsima.

Izvor: SAAF.rs
Foto: Igor Lazarević