Posle dva poraza u prva dva kola beogradski Plavi zmajevi zabeležili su prvu pobedu ove sezone. U gostima na terenu kod OŠ Jovan Popović, popularnom Bronx Fieldu, Zmajevi su slavili protiv Meridian Inđija Indiansa sa 19:6.

Plavi zmajevi su igrali dobro u napadu i prethodnih nedelja, a tako su nastavili i danas. Posle prve četvrtine u kojoj nije bilo poena, QB Džordž Bouven pasom za Aleksu Stanića doneo je prednost Beograđanima. Međutim, QB Indiansa Hilmen uzvratio je dugačkim pasom za TD koji je uhvatio Andrić i izjednačio rezultat na 6:6.

U drugom poluvremenu odbrana Zmajeva konačno je podigla igru na viši nivo i nije dopustila novo poentiranje Indiansa. Bouven je to iskoristio i prvo je ponovo spojio Stanića sa end zonom u trećoj četvrtini, a potom je dugačak pas uhvatio i Ognjen Mitrović koji je postavio konačan rezultat 6:19.

„Drago mi je što smo pobedili. Indiansi su igrali odlično u odbrani i oduzeli su nam mogućnost da radimo stvari koje želimo u napadu. Međutim, dobro smo reagovali i postigli smo dovoljno poena da pobedimo. Naša odbrana je bila danas izvanredna i ostvarili smo odličnu, timsku pobedu”, rekao je posle utakmice QB Zmajeva Džordž Bouven.

Meridian Inđija Indians : Belgrade Blue Dragons 6:19 (0:0; 6:6; 0:7; 0:6)

1/4 – 0 : 0
2/4 – 6 : 6
0:6 Džordž Bouven pas 5 jardi za Aleksu Stanića, PAT neuspešan
6:6 Hilman pas 23 jardi za Andrića, PAT neuspešan
3/4 – 0: 7
6:13 Bouven pas 42 jarde za Stanića, Uroš Jović PAT
4/4 – 0 : 6
6:19 Bouven pas 46 jarde za Ognjena Mitrovića, PAT neuspešan