„Indiansi“ su u 3. kolu Prve lige Srbije trijumfovali u Pančevu, gde su ubedljivo pobedili ekipu „Panthers“ sa 26 : 7 i tako ostvarili prvu pobedu u novoj sezoni elitnog takmičenja.

Ekipa iz Pančeva je do ovog kola bila neporažena, dok su „Indiansi“ izgubili najpre od novosadske ekipe „Dukes“, a onda i od niških „Imperatora“. Rezultat sam po sebi nije bio toliko zabrinjavajući, koliko loša igra u duelu sa „Imparatorima“, koja pred put u Pančevo nije ulivala nadu među ‘bordo’ redove.

„Indiansi“ su od samog starta utakmice iskazali rešenost da pokažu sav svoj kvalitet, koji od početka prvenstva nije bio viđen. I to se na početku moglo i videti. Napad je funkcionisao odlično, predvođen novim kvoterbekom Tajrelom Vestom (Tyrell West), te je stečena prednost, najpre od dva, a onda i od tri poseda lopte, praktično održana do kraja meča.

Jedino poentiranje „Pantera“ ostvario je Šon Frizel trčanjem kroz odbranu „Indiansa“, koja je takođe tokom celog meča delovala kao „neprobojni bedem“ za protivnika, čime su konačno potvrdili ranije navode trenera Džejmsa Fajeda da je brza i napadački orijentisana.

Za ekipu „Indiansa“ poene su postigli Goran Zec i Stefan Borković (pasom kvoterbeka) i Ivan Prskalo i Petar Đurić trčanjem, čime je ekipa iz Inđije pokazala kvalitetnu raznovrsnost u igri.

Pančevo Panthers – Inđija Indians 7 : 26 (7 : 13, 0 : 6, 0 : 7, 0 : 0)

0 : 7 – Tajrel Vest pas 80 jardi ka Goranu Zecu; uspešan PAT
0 : 13 – Ivan Prskalo trčanje 3 jarde; izblokiran PAT
7 : 13 – Šon Frizel trčanje 52 jarde; uspešan PAT
7 : 19 – Petar Đurić trčanje 8 jardi; neuspešan PAT
7 : 26 – Tajrel Vest pas 20 jardi za Stefana Borkovića; uspešan PAT

Utakmicu 4. kola „Indiansi“ igraju u Sremskoj Mitrovici predstojećeg vikenda 2 / 3. maja, gde ih dočekuju stari rivali ekipa „Sirmium Legionaries“. Tačan datum, mesto i vreme odigravanja meča biće naknadno saopšteni.