„Blue Dragonsi” su u 2. kolu „Sport klub” Prve lige Srbije ubeležili prvu pobedu, i to protiv inđijske ekipe „Meridian Indians”. Na stadionu FK „Heroj” u Jajincima na kraju meča rezultat je bio 23 : 14.

U, reklo bi se, čvrstom i neizvesnom duelu, naročito tokom druge i treće deonice meča, baš kako su protivnici i najavljivali, bolju i sigurniju igru prikazali su beogradski „Zmajevi” koji su, pre svega, zahvaljujući dobrom pas igrom kvoterbeka Davida Lukića Hanomila, te čvrstom odbranom, uspeli da upišu prve bodove u povratničkoj prvoligaškoj sezoni.

Da igra „Meridian Indiansa” i dalje nije onakva kakvu su najavljivali pre početka sezone, pokazala je i današnja utakmica u Beogradu, no u poređenju s prethodnim mečom, u ovom su Inđijci uspeli da poentiraju u drugoj i trećoj četvrtini, kada se, ispostavilo se na kraju, rezultat i lomio. Za to je bio zaslužan kvoterbek Jahmad Ešton Gof, koji je za momke u bordo dresovima postigao jedan tačdaun trčanjem, a potom dugim i atraktivnim pasom za hvatača Dragana Miladinovića, koji je uspeo da poentira.

Glavni trener domaćina Davor Gojković izjavio je da je na obe strane bilo dosta nervoze, ali da je njegov tim zasluženo pobedio, pre svega zahvaljujući odličnoj igri u napadu.

– Kako smo očekivali, bila je ovo veoma tvrda utakmica s preokretima i puno nervoze na obe strane. Na kraju smo zasluženo pobedili, pre svega zahvaljujući odličnoj igri našeg napada. Međutim, čak i da je rezultat na kraju bio drugačiji, svakako bi bilo zasluženo – rekao je Gojković.

Defanzivni koordinator „Blue Dragonsa” Žarko Stupar smatra da je utakmicu odlučio manji broj turnovera i igra odbrane u dva kritična momenta.

– Prvi je bio nakon fambla u kik-of Pavla Plamenca. Returnu je lajnbeker Nenad Ivanović presekao loptu i vratio naš posed, a drugi je bio isforsiran fambl defanzivnog enda Dušana Petrovića na kvoterbeka „Indiansa” Gofa duboko u polovini protivnika, nakog čega smo se odlepili na dva poseda razlike. Odličnu partiju pružio je i debitant Miloš Bogdanović (DL) s dva seka – pojasnio je Stupar, dodajući tome i tri bačena tačdauna Davida Lukića Hanomila, čime su „Zmajevi” pokazali da će pored prepoznatljive igre trčanjem ove sezone moći da se oslone i na pas igru.

Blue Dragons – Meridian Indians 23 : 14

Po četvrtinama: 7 : 0, 3 : 7, 7 : 7, 6 : 0

Kretanje rezultata:
07 : 00 – pas 5 jardi, Lukić Hanomil za Plamenca; PAT Uroš Zec
07 : 07 – trčanje 10 jardi, Gof; PAT Darko Klasan
10 : 07 – fild-gol 22 jarde, Uroš Zec
10 : 14 – pas 65 jardi, Gof za Miladinovića; PAT Darko Klasan
17 : 14 – pas 7 jardi, Lukić Hanomil za Nikolića; PAT Uroš Zec
23 : 14 – pas 12 jardi, Lukić Hanomil za Stanića; PAT neuspešan

U 3. kolu, koje je na rasporedu 23/24. aprila, očekuje nas beogradski derbi između „Plavih zmajeva” i „SBB Vukova”, dok Inđijce očekuje prvi meč kod kuće, i to protiv „Panthersa” iz Pančeva.