„Indiansi“ su u 2. kolu Prve lige Srbije pretrpeli poraz od „Imperatora“ iz Niša, koji su na terenu FK „Hajduk“ u Beški zasluženo slavili sa 32 : 24.

Iako poraz sam po sebi ne može da bude dobar ili loš, današnji rezultat za ekipu iz Inđije mogao bi se sažeti u – mučan. Nišlije su tokom celog meča imale prednost 2–3 tačdauna, dok su igrači „Indiansa“ bili u borbi i sa samim sobom i sa protivnikom.

Sa malim brojem izgrađenih akcija „Imperatori“ su tokom celog meča sa lakoćom „osvajali“ teren, uzimali jarde i tako poentirali. S druge strane, „Indiansi“ su raznovrsnijom igrom pokušavali da poremete igru protivnika, ali nesigurnost u napadu i neizdržljivost u odbrani bili su danas glavna kočnica igračima u bordo dresovima.

Opravdanje svakako nije, ali realnost jeste da su „Indiansi“ u današnjem meču imali na raspolaganju nekoliko povređenih igrača, koji zbog toga nisu mogli da daju i iznesu na teren svoj maksimum.

Indians_Imperatori_2015_b

Dominantnija i agresivnija igra u poslednjoj četvrtini, u kojoj su postigli dva tačdauna, ipak je za ekipu iz Inđije došla prekasno te je i rezultatska i igračka prednost gostiju ublažena.

Indians Inđija vs Imperatori Niš 24 : 32 (0 : 8, 8 : 12, 0 : 6, 16 : 6)

Kretanje rezultata

0 : 8 – Ričard Samjuel trčanje 5 jardi; Džoel Lej pretvaranje za dva
0 : 14 – Ričard Samjuel vraćanje fambla 60 jardi; neuspešno pretvaranje za dva
8 : 14 – Goran Zec vraćanje kik-ofa 80 jardi; Ivan Prskalo uspešno pretvaranje za dva
8 : 20 – Ričard Samjuel trčanje 15 jardi; neuspešno pretvaranje za dva
8 : 26 – Džoel Lej trčanje 5 jardi; neuspešno pretvaranje za dva
8 : 32 – Ričard Samjuel trčanje 40 jardi; neuspešno pretvaranje za dva
16 : 32 – Nemanja Knežević trčanje za 2 jarde; Stefan Borković uspešano pretvaranje za dva
24 : 32 – Čarls Bab trčanje za 2 jarde; Goran Zec uspešno pretvaranje za dva

Mečevi 3. kola na programu su 25 / 26. aprila, kada će Inđijcima domaćini biti „Panteri“ iz Pančeva, koji u prve dve utakmice imaju ubeležene pobede.