Beogradska ekipa „Blue Dragons” i „Indiansi” iz Inđije sastaju se u 2. kolu „Sport klub” Prve lige Srbije. Dva poražena tima u prethodnim mečevima i dobri znanci iz prošlosti nastojaće da u nedelju od 15.00 sati upišu svoje prve bodove u tekućoj sezoni.

I Beograđani i Inđijci imali su neslavan start sezone. „Zmajevi” su u gostima kod aktuelnih prvaka „GAT Dukesa” izgubili sa 43 : 6, dok „Indiansi” na gostovanju u Kragujevcu gotovo da nisu ni osetili blizinu end-zone svojih domaćina i protivnika. I jedan i drugi klub, reklo bi se, imaju trenutne teškoće s lošom disciplinom, što ih je koštalo kazni (u slučaju „Zmajeva”) i neuigranosti (u slučaju „Indiansa”).

I baš zbog toga što ni jedni ni drugi nisu iskazali svoju snagu i znanje, u nedelju se očekuje jedan krajnje zanimljiv i neizvestan meč. Tako misli i Željko Kostić, raninbek i lajnbeker Beograđana, uz prisećanje na poslednji zajednički takmičarski susret 2014. godine.

– Očekuje nas jedna krajnje zanimljiva, tvrda i neizvesna utakmica s protivnikom koji je, kao i mi, silno motivisan i ’gladan’ pobede. Posle poraza u 1. kolu od aktuelnog šampiona, vredno smo radili, da bi konsolidovali svoje redove i ’sklopili sve kockice’ koje su nedostajale u igri u drugom poluvremenu. Mislim da će zaista finese odlučivati o pobedniku, kao sto je to bilo i pre dve godine. Izgubili smo tada sa 16 : 13, bila je napeta i jaka utakmica, a ne očekujem ništa slabiju ni ovaj put – smatra Kostić, dodajući da se nada fer i korektnoj igri sa obe strane, verujući da će njegova ekipa iskoristiti prednost domaćeg terena i izboriti prvu pobedu.

Rezultati utakmica 1. kola „Blue Dragonsa” i „Indiansa” ne prestavljaju pravi odraz ovih ekipa, izjavio je kvoterbek „Zmajeva” David Hanomil Lukić

– Nadamo se da su greške iz utakmice protiv Novog Sada već prevaziđene i da ćemo pružiti daleko bolju partiju u nedelju, naravno s drugačijim ishodom i rezultatom – optimističan je Hanomil Lukić.

U redovima „Indiansa” pak nije bilo mnogo vremena za presabiranje i ’spuštanje lopte na zemlju’. Težak poraz od „Wild Boarsa” rezultat je frustracija zbog velikih očekivanja i povreda u ofanzivnoj liniji, nedovoljne spremnosti i neuigranosti, ali i fizičke nadmoći protivnika, zbog čega glavni strateg „Indiansa” Džejms Fajed preuzima kompletnu odgovornost na sebe.

– Moj tim je pomalo izgubio pribranost i profesionalizam na terenu. Najbolja stvar koju iz svega možemo da izvučemo jeste da naučimo iz tog iskustva. Idemo dalje. Uoči predstojećeg meča protiv „Blue Dragonsa” spremali smo se kao pred svaku drugu utakmicu. To je ekipa koja ima dobre importe i koju ne shvatamo olako. Nastojaćemo da sprovedemo onaj plan igre koji će nam dati najbolje šanse da pobedimo – izjavio je glavni trener Inđijaca.

Reprezentativni kiker „Indiansa” Darko Klasan, uprkos lošem meču u Kragujevcu, ističe da njegov tim jedan poraz neće poremetiti u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

– U meč sa „Zmajevima” ulazimo s ogromnom željom da se dokažemo. Mislim da smo u 1. kolu imali loš dan i da smo daleko bolja ekipa od onoga što rezultat protiv „Wild Boarsa” govori. Sa druge strane, dočekuje nas povratnik u najviši rang, ekipa s kojom delimo mnogo sličnosti nakon 1. kola i siguran sam da „Plavi zmajevi” mogu više od onoga što su pokazali u Novom Sadu. I ja očekujem jedan neizvestan meč poput poslednjeg kojeg smo odigrali protiv njih pre dve sezone, ali kao i tad, verujem u pobedu svog tima – zaključio je kiker Darko Klasan.

Utakmica 2. kola „Sport klub” Prve lige između „Blue Dragonsa” i „Indiansa” igraće se u nedelju 10. aprila na stadionu FK „Heroj” u Jajincima, a kik-of je zakazan u 15.00 časova.