Američki fudbal je ponovo tu. Za Meridian Indianse sezona počinje na isti način kako se i prethodna završila. Na stadionu BASK gde će ih dočekati SBB Vukovi.

Bio je to meč prošlogodišnjeg polufinala Sport Klub Prve Lige Srbije, a tada su Vukovi pobedom sebi osigurali mesto u finalu. Ono što povezuje ove dve ekipe u sezoni 2019 jeste promenjeni igrački roster. Oba tima imaju mnogo pridošlica i sastavi su im značajno izmenjeni u odnosu na prošlu sezonu.

Jedan od “novajlija” u timu Meridian Indiansa je i Danijel Đorđić, pojačanje iz ekipe Legionara iz Sremske Mitrovice. Danijel Đorđić igra na poziciji trkača i hvatača, a zašto je odabrao baš Indianse i šta misli o predstojećem protivniku, Danijel je rekao:

“Odlučio sam da se pridružim Indiansima jer smatram da je ovo jedan jako kvalitetan tim. Poznati su po radu sa mlađim kategorijama, ali imaju i jednu od najboljih seniorskih ekipa u državi. Inđija je igrala jako dobro prošle sezone, pokazali su da mogu da pariraju svakom timu u Srbiji. Osvojeno treće mesto govori najbolje o tome. Došao sam ovde jer želim da budem deo jedne dobre priče i nadam se da ću opravdati očekivanja. Moja očekivanja su prolazak u plejof a onda i ulazak u finale i borba za titulu.” rekao je Đorđić koji se potom osvrnuo i na protivnika u prvom kolu:

“Ne treba puno da se govori o Vukovima. Višestruki šampioni koji imaju sjajan tim. U odnosu na prošlu sezonu, sastav im je dosta izmenjen. Početak sezone je uvek lepa prilika da se dokažemo pred jakim rivalima, a Vukovi to svakako jesu. Očekujem tvrd i neizvestan meč i verujem u pobedu Indiansa.” zaključio je novi hvatač Indiansa.

Podsetimo, meč između SBB Vukova i Meridian Indiansa počinje u nedelju, 31. marta od 12:00. Meč se igra na stadionu „BASK“ a prenos uživo možete gledati na kanalu Sport Klub 4.