„Wild Boarsi” iz Kragujevca ubedljivo su pobedili „Indianse” sa 41 : 0 u odloženom meču 1. kola „Sport klub” Prve lige Srbije. „Veprovi” su furiozno započeli takmičenje, posredno najavivši da žele povratak u sam vrh američkog fudbala u Srbiji. Nadigrali su Inđijce u svim apsektima igre – i tehnički, i taktički.

Ekipa „Indiansa” delovala je nedovoljno uigrano, neorganizovano, što i rezultat ovog susreta govori. Ivan Krković, naš iskusni lajnbeker, potvrdio je takve navode, izražavajući nadu da njegov tim ovim porazom neće izgubiti na entuzijazmu.

– Presudila je njihova spremnost i uigranost. Nama je, opet, falilo malo uigranosti. Bili smo i malo neorganizovani i to nas je koštalo poena. Nadam se da ovo neće biti poraz koji će nas „spustiti”. Očekujem da se organizujemo i odigramo jako, kao što znamo, i da već u sledećoj utakmici pobedimo – rekao je Krković.

Danilo Mijušković, defanzivni tekl i trener defanzivne linije, koji je imao i jedan sek na utakmici, mišljenja je da je u ovom duelu presudio „koučing”.

– S obzirom na to da nismo imali probe pre ove utakmice, mislim da su i odbrana i napad odradili dobar posao. Prvi napad je loše počeo, ali na kraju je sve bilo perfektno, jednostavno. Odbrana je odigrala fantastično od početka do kraja, napad je odlično držao loptu. Imamo bolje trenere na svim pozicijama, što se odrazilo i na disciplinu, pa smo odigrali maksimalno do samog kraja – izjavio je Miljušković, ističući da su svi igrači u odbrani pokazali da mogu da igraju i da nije važno ko je na terenu.

– Nemamo rezerve, svi su bukvalno prvi tim. Sezona nije mogla bolje da počne – zaključio je trener defanzivne linije.

Wild_Boars_Indians_2016_a

Wild Boars Kragujevac – Indians Inđija 41 : 0

Po četvrtinama: 7 : 0, 7 : 0, 21 : 0, 6 : 0

Kretanje rezultata:
7 : 0 – pas 34 jarda, Džejmi Blant ka Filipu Nedeljkoviću; PAT Petar Goić
14 : 0 – trčanje 9 jardi, Mihailo Novaković; PAT Petar Goić
21 : 0 – vraćanje kik-ofa, Gabrijel Čembers; PAT Petar Goić
28 : 0 – trčanje 8 jardi, Aleksa Đokić; PAT Đorđe Topalović
35 : 0 – pas 50 jardi, Aleksa Đokić ka Stefanu Đuriću; PAT Petar Goić
41 : 0 – trčanje 1 jarda, Aleksa Đokić; PAT neuspešan

Drugo kolo „Sport klub” Prve lige Srbije na rasporedu je već narednog vikenda, kada će „Indiansi” imati priliku da se dokažu u Beogradu protiv „Blue Dragonsa”.