Prvi meč u novoj sezoni pod novim imenom lige „Indiansi“ igraju u nedelju, 29. marta. U Novom Kneževcu će biti gosti novosadskoj ekipi „GAT Dukes“ na stadionu FK „Obilić“, a početak je u 14 sati.

Nakon debitantske sezone u najvišem rangu takmičenju, „Indiansi“ u novu ulaze bogatiji za iskustvo. Prošle godine je ispunjen cilj – opstanak u ligi, a ove se ide korak dalje.

Prvi protivnik na startu prvenstva nije nimalo naivan i lak, i smatra se blagim favoritom. U novosadsku ekipu su stigla su značajna pojačanja iz SAD – trener Dag Atkins, i igrači koji su prošle godine ostavili veliki trag u Nemačkoj – kvoterbek Aleksandar Mak Kin, osvajač Druge lige i risiver/defanzivni bek Vil Pauel, vicešampion najjače lige. Od domaćih pojačanja najzvučnija su sada već bivši igrači beogradskih „Vukova“ – Filip Vezmar, Vojin Milić i Ivan Klarić, takođe i nekadašnji kiker „Indiansa“ Vladimir Dimitrijević, kao i sedmorica momaka iz drugoligaških klubova.

„Indiansi“ su manje-više sačuvali ‘kostur’ svojih domaćih igrača, a kao i prethodnih godina, stigla su i bitna pojačanja igrača iz SAD i Australije. Poznato je već da je američki trener Džejms Fajed preuzeo vođenje ekipe, napad je pojačan novim kvoterbekom Čarlsom Babom, dok je pojačanje u odbrani Džeron Džons (DL/LB), koji je prošle sezone nastupao u niškim „Imperatorima“. Uz Amerikance, stigla su i trojica Australijanaca – trkač Troj Vajks, defanzivni linijaš Džordi Kiket i lajnbeker Skot Sevidž.

„Mislim da imamo dosta dobrih igrača, a tim je fizički jak. Momci razumeju igru, tako da je bilo potrebno da detalje sklopimo u celinu i mislim da smo u tome uspeli za ovo kratko vreme. Naravno, nikad nisam poptuno zadovoljan, uvek želim više, ali smatram da smo obavili dobar posao. Spremni smo za nedeljni meč, ali želim da pre svega publici priredimo dobru utakmicu“, izjavio je Fajed, dodajući da ekipa ima plan kojeg treba da se drži cele sezone, i ako u tome uspe, dobar rezultat neće izostati.

„Iako ćemo u svaku utakmicu ulaziti sa imperativom pobede, plan je da na terenu uradimo ono što najbolje umemo. Tog plana ćemo se držati tokom čitave sezone pa se nadam i plej-ofu“, dodao je trener „Indiansa“, rekavši na kraju da u nedeljnom meču moraju biti mudriji od protivnika te da ne smeju dozvoliti greške.

„U nedelju moramo da budemo fizički jači od protivnika, ali i pametniji. Ne smemo sebi da dozvolimo kazne i izgubljene lopte, i ako u tome uspemo, verujem da imamo dobre šanse“, zaključio je Džejms Fajed, trener „Indiansa“.

Vojvođanski duel Prve lige Srbije odigraće se u Novom Kneževcu, pošto je novosadska ekipa krajem prošle sezone kažnjena oduzimanjem domaćinstva u jednom zvaničnom meču te je primorana da utakmicu organizuje 50 km dalje od Novog Sada.