Nakon višemesečnog odlaganja, američki fudbal se ponovo igra u Srbiji. Zbog epidemiološke situacije u Srbiji, donešena je odluka da se ove godine svi timovi oprobaju u igri „7 na 7.“ To je „Touch“ verzija, slična fleg fudbalu. I dok je Sport Klub Prva Liga Srbije počela prethodnog vikenda, Indiansi svoju sezonu otvaraju protiv ekipe Kleka u okviru Druge Lige Srbije.

Utakmica je zakazana za nedelju u 13:00, a ekipa iz Inđije važi za jednog od favorita u trci za prvo mesto. Više o sezoni koja je pred nama reći će nam Darko Klasan, kiker Indiansa koji će se ove godine oprobati u ulozi hvatača:

Situacija nije idealna i mnogima se ne sviđa što je doneta odluka da se igra ovakva verzija fudbala. Indiansi na to gledaju kao šansu da se pruži šansa mlađim igračima koji nemaju iskustvo igranja seniorskog fudbala. Nećemo zapostaviti ni linijaše, koji će imati bitnu ulogu ove godine, pre svega u napadu. Zbog sličnosti sa fleg fudbalom, verzija „7 na 7“ nam nije strana, tako da nam nije trebalo puno vremena da se uigramo. Ipak, odradili smo odličan kamp u Arilju i spremni smo za novu sezonu.

Indiansi će se najviše osloniti na kvoterbeka Milana Jeftića i Aleksandra Borkovića koji može da pokrije sve pozicije u napadu i odbrani. Međutim, čini se da iskustvo Ivana Prskala može biti presudno. On će ove godine obavljati funkciju trenera ali će takođe učestvovati i kao igrač:

Sezona će biti zanimljiva, nema izrazitih favorita ali mislim da smo u prednosti u odnosu na druge ekipe jer imamo domaćeg kvoterbeka sa iskustvom. Mislim da je greška igranje i izmišljanje novog sporta pored flega koji je inkluzivniji i zahteva mnogo više skila i taktike. Nažalost, klubovi iz druge lige se ne pitaju mnogo, iako pouzdano znam da su gotovo sve ekipe želele da se igra fleg fudbal. Verzijom „7 na 7“ se ne dobija mnogo, ovako je moglo da iskoči mnogo tekl igrača koji ne igraju fleg ali bi mogli da budu korisni u reprezentaciji. Sa druge strane, ne igranje importa je dobra stvar. Naši igrači mogu mnogo da nauče od njih ali smo zbog njih izgubili kvoterbekove i trkače.“ kaže Prskalo.