U reprizi starta pretprošle sezone, a u poslednjem, odloženom meču 1. kola „Sport klub” Prve lige Srbije, sastaće se domaći „Wild Boarsi” i „Indiansi” iz Inđije. Zanimljivo je da će ovu sezonu ekipa iz Inđije početi onako kako je završila prethodnu – u susretu sa Kragujevčanima.

U ne baš dugoj istoriji međusobnih susreta ove dve ekipe, „Wild Boarsi” imaju stopostotan učinak, pa još kad se uzme u obzir i domaći teren, nema sumnje da epitet apsolutnog favorita ide na pleća Kragujevčana. S tom ocenenom saglasan je i Darko Cvetković, jedan od kapitena i trenera ekipe „Wild Boars”, ali je i svetan da ih očekuje ni malo lak zadatak.

– Dosta toga moramo da poradimo na sebi i da ostalu energiju usmerimo na svog prvog rivala. „Indiansi” su dobro organizovana ekipa, rasadnik mladih talenata, kako igračkog, tako i trenerskog kadra, predvođena trenerom iz Amerike koji već nekoliko godina gradi sistem. Svake godine „Indiansi” započnu sezonu bolje nego što je završe. Tim iz Inđije može da pobedi blo koga u Srbiji, pa sa ogromnom dozom obazrivosti i planiranja pristupamo pripremi za rivala u prvom kolu – započinje izjavu Cvetković, dodajući dalje da je mišljenja da inđijskom timu nedostaje veoma malo da ’prelomi nekakve okolnosti’ i da se istakne kao jedna od najboljih ekipa na ovom prostoru

– S obzirom na to da se u početku sezone oslanjaju na inostrane igrače, od toga zavisi i naš plan za utakmicu. Rano je još uvek govoriti o donošenju konkretnih planova. Do sada nismo imali većih problema da izađemo na kraj s ovom talentovanom ekipom, ali smo i mi, kao i oni, ekipa koja igra promenljivo u nekoliko minulih sezona. Na našim ramenima će biti breme favorita, ali i „Indiansi” će imati nešto da kažu povodom toga – zaključio je Darko Cvetković.

Iz tabora „Indiansa” ističu (očekivan) respekt prema velikom rivalu, ali i veru da mogu i do iznaneđenja. Činjenica da u poslednje vreme, iz objektivnih ili subjektivnih razloga, ekipe sve manje odigravaju pripremne utakmice, umnogome otežava trenerima pripremu strategije za mečeve prvog kola. Ekipe su nepoznanica jedne drugima, ali s druge strane upravo to može biti prilika da se napravi neko iznenađenje.

Kako vidi subotnji meč i narednog rivala, rekao nam je glavni trener „Indiansa” Džejms Fajed.

– Ne znamo mnogo o „Wild Boarsima” i to je problem. Majk Meser je odličan trener i dobro će spremiti svoju ekipu, u to nemam sumnje. Teško je stvoriti ideju kakve su promene nastale kod njih, ali znam šta sam video prošle sezone i nadam se da se nije mnogo toga promenilo. Imaju bazu igrača koji igraju već dugo godina i dva nova importa koji izgledaju prilično dobro na svojim snimcima, ali mnogo važnije je da to nisu dominantni igrači u igri koji mogu sami da reše utakmicu. Kako će se oni uklopiti u sistem, ostaje da se vidi – navodi Amerikanac s već zavidnim boravištem u Inđiji, istakavši da će  njegov tim morati brzo da proceni igru protivnika i ako treba, u nekoliko početnih akcija, koriguje igru.

– Moj asistent Ostin Džons je sjajan u korekcijama, brzo misli, i to je bio jedan od razloga zašto sam ga izabrao za pomoćnika ove sezone. Uz pomoć importa, mislim da će naša odbrana biti mnogo bolja nego prošle godine. Ofanzivno smo svakako već sada bolji, naročito s novim kvoterbekom Jahmadom Gofom.

Utakmica će se odigrati u subotu, a početak je zakazan za 15.00 časova na stadionu „Čika Dača” u Kragujevcu.