Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) objavila je preliminarni raspored takmičenja u sezoni 2014. “Indiansi” u premijernom nastupu u Superligi Srbije startuju 5. aprila protiv aktuelnih vicešampiona, ekipe “Wild Boars” iz Kragujevca, dok će fleg tim “Indiansa” svoje takmičenje otpočeti 19 / 20. aprila u grupi “Sever 1”.

Superliga Srbije 2014.

Najelitnije srpsko takmičenje u američkom fudbalu trebalo bi da startuje 5. aprila. Novi član lige, Inđija “Indians”, imaće veoma težak start, s obzirom na to da u 1. kolu gostuje u Kragujevcu vicešampionima ekipi “Wild Boars”. Već kroz sedam dana, u 2. kolu “Indiansi” će biti domaćini polufinalistima prethodnog šampionata, ekipi “Dukes” iz Novog Sada.

Raspored takmičenja KAF “Indians” u Superligi Srbije izgleda ovako:

1. kolo – 5. april
Kragujevac Wild Boars – Inđija Indians

2. kolo – 12. april
Inđija Indians – Novi Sad Dukes

3. kolo – 26. april
Beograd Blue Dragons – Inđija Indians

4. kolo – 10. maj
Inđija Indians – Niš Imperatori

5. kolo – 24. maj
Pančevo Panthers – Inđija Indians

6. kolo – 7. jun
Mladenovac Forestlanders – Inđija Indians

7. kolo – 14. jun
Inđija Indians – Vukovi Beograd

Polufinalni susreti zakazani su 28. juna, a 12. jula znaće se ko je novi šampion Srbije.

Fleg liga Srbije 2014.

Indians - Fleg tim (finalni turnir Jagodina) 2

U beskontaktnoj verziji američkog fudbala nadmetaće se čak 18 timova, kao i prošle godine, ali raspoređenih u četiri grupe po regionalnom principu. U odnosu na prethodno prvenstvo dogodila se samo jedna promena – Vrbas “Huntersi” neće učestvovati, dok će svoj debitantski nastup imati novoformirana ekipa Novi Sad “Wild Dogs”.

Fleg tim “Indiansa” takmičiće se u grupi “Sever 1”, u kojoj su još branioci trofeja “Sirmium Legionaries”, Pančevo “Panthers”, Klek “Knights” i Novi Sad “Wild Dogs”.

U grupi “Sever 2” igraće “Vukovi” Beograd, Zemun “Pirates”, Obrenovac “Hawks”, Lazarevac “Sabers” i Mladenovac “Forestlanders”.

Za razliku od severnih grupa, u južnim će se takmičiti po četiri tima. “Jug 1” čine Kragujevac “Wild Boars”, Valjevo “Werewolves”, Čačak “Angel Warriors” i Kraljevo “Royal Crowns”.

U grupi “Jug 2” igraće trećeplasirani sa minulog takmičenja Bor “Golden Bears”, “Vitezovi” Pirot, Jagodina “Strawberry Celts” i “Pastuvi” iz Požarevca.

U grupnoj fazi biće održana po dva turnira, koji su na programu 19 / 20. aprila i 17 / 18. maja. Po tri najbolja tima plasiraće se na polufinalne turnire “Sever” i “Jug”, koji se igraju 7 / 8. juna.

Po tri najbolja tima iz dve polufinalne grupe boriće se za šampionsku titulu na finalnom turniru koji je zakazan za 21 / 22. jun.