U poslednjem meču 1. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije sastaju se SBB Vukovi i Meridian Indiansi, a taj susret zakazan je za nedelju, 2. april, od 15.30 časova.

Tim iz Beograda je dosta izmenjen u odnosu na prošlu sezonu, pa će upravo protiv Indiansa ’predstaviti’ nekoliko novih imena, predvođenih novim igračima iz SAD: kvoterbekom Luisom Kindlom i trkačem Dvejnom Brejdijem, ali i povratnicima Nemanjom Lazarevićem, Milošem Nestorovićem, Nikolom Savićem, potom domaćim pojačanjima Aleksom Denovićem, Sašom Jokićem i ostalima, i to pod „stručnom palicom” Amerikanca Brenta Barnsa, fudbalskim stručnjakom koji iza sebe ima 15 godina trenerskog iskustva i koji se naročito istakao u regrutovanju mladih sportista u akademskim nacionalnim univerzitetima i regionalnim koledžima i srednjim školama.

Seniorskom timu Indiansa je priključen veliki broj mladih igrača šampionskih selekcija, od kojih se očekuje da ove sezone steknu iskustvo igranja u najjačoj ligi Srbije i budu nosioci igre. U klub se vratio i jedan od osnivača Vladimir Dimitrijević (K), koji je prošle sezone igrao upravo u Vukovima i koji će biti velika podrška upravo mladim igračima. U ekipu se posle tri godine vratio i Amerikanac Bler Blek, iskusni kvoterbek, koji će predvoditi napad Inđijaca.

– Opstanak je prioritet, ali se nadamo da možemo ove godine konačno da stignemo i do plej-ofa, Ipak, nama je mnogo važan razvoj mladih igrača od kojih očekujemo da budu nosioci igre u sezonama koje dolaze – poručuju Indiansi koji imaju veliki respekt prema svom prvom protivniku.

– Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica s njima i nadamo se da ćemo pružiti dostojan otpor vicešampionu Srbije.

Foto: Stefan Ugljevarević

Mladen Stojanović, reprezentivac Srbije i igrač ofanzivne linije u Vukovima, rekao je ranije da ne zna mnogo o promenama u timu Indiansa, ali da će njegov tim pažnju pred ovaj susret pre svega usmeriti na njih same, na svoje mane i prednosti.

– Ako svako uradi svoj posao na terenu, uz naše individualne kvalitete, ubeđen sam da ne postoji tim u zemlji, a i šire, koji može da nam napravi problem – poručio je Stojanović, ne krijući da su ambicije ekipe šampionske titule u Prvoj ligi Srbije i u regionalnoj Centralno-evropskog fudbalskoj ligi (CEFL).

Meč između SBB Vukova i Meridian Indiansa zakazan je za nedelju od 15.30 h na stadionu OFK Beograd. Kao i svake godine na otvaranju sezone, SBB Vukovi pokreću humanitarnu akciju skupljanja stare garderobe za pomoć nezbrinutoj deci i ljudima kojima je pomoć potrebna. Donesite i ostavite na ulazu višak stvari koje vam stoje u ormanu, a Vukovi će proslediti dalje.

Publiku će u poluvremenu zabavljati DJ Darko i MC Tadija.