Fleg tim “Indiansa” osvojio je srebrnu medalju na tradicionalnom novogodišnjem fleg turniru “Trofej Beograda” koji se ove godine održao u Lazarevcu. “Indiansima” je tako treći put zaredom izmaklo zlato, pošto su u finalu izgubili od ekipe “Wild Boars” iz Kragujevca.

Na turnir se prvobitno prijavilo čak 14 ekipa, što ga je u prvi mah svrstalo u najmosovnije takmičenje od kada je ustanovljen. Međutim, na kraju se u konkurenciji našlo 11 timova, pošto su učešće otkazale ekipe iz Kikinde, Zemuna i Bora. To je uticalo na posve čudan sistem takmičenja koji je organizatorima zadao muke, no u samoj završnici našle su se četiri ekipe koje su igrale u polufinalu.

Flegovci “Indiansa” igrali su u grupi D protiv obrenovačke ekipe “Hawks” i “Vitezova” iz Pirota i oba tima su pobedili – najpre Obrenovčane rezultatom 27:12, a onda i “Vitezove” rezultatom 35:7. Ove dve pobede uvele su ‘bordo-bele’ dečake u polufinale, gde su potencijalni protivnici mogli da budu “Vukovi” iz Beograda, “Legionari” iz Sremske Mitrovice i “Wild Boarsi” iz Kragujevca.

Trofej Beograda 2013 - 2

Žreb je odlučio da prvi polufinalni par čine tradicionalni rivali “Indiansi” i “Legionari”, dok su u drugom polufinalu mesto u završnici tražile ekipe “Vukova” i “Wild Boarsa”. Fleg ekipa iz Inđije uspela je da u uzbudljivoj završnici minimalnom prednošću dobije tim iz Sremske Mitrovice (20:19), dok su Kragujevčani nadigrali Beograđane.

“Indiansi” su se tako treću godinu zaredom našli u finalu turnira “Trofej Beograda”. Nažalost, ovog puta nadigrali su ih “Wild Boarsi” koji su, fizički jači i koncentrisaniji, pobedili rezultatom 47:25. U meču za 3. mesto, “Legionari” su bili bolji od beogradskih “Vukova”.

“Indiansima” je ovo peto uzastopno odličje na “Trofeju Beograda” – dve bronze i tri srebra, zbog čega se svrstavaju u red ekipa koje su se sa ovog turnira uvek vratile sa odličjem. Istrajnost i kontinuitet su nastavljeni i ta činjenica sasvim izvesno predstavlja dobru osnovu i motiv za dalji napredak i nova takmičenja.

Uprava Kluba američkog fudbala “Indians” iz Inđije čestita ekipi “Wild Boars” na pobedi i organizatorima, Savezu američkog fudbala Beograda i domaćinima, ekipi “Sabers” iz Lazarevca, na još jednom dobro organizovanom turniru.